maliny - 13477 przepisów (strona:261/899)

Deser malinowy z karmelizowanymi orzechami 82

prezentuję poniżej. Zamieniłam kilka składników na te które miałam akurat w lodówce i wyszło pysznie. Dlatego dzielę się z Wami  Składniki: 350 g jogurtu naturalnego skyr 100 g malin 2 łyżki miodu ziarenka z laski wanilii 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka 20 g orzechów włoskich 2 łyżki amarantusa ekspandowanego (może być ryż) 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka masła(...)owoce i mięta do dekoracji Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Skyr, maliny i miód blendujemy przez kilka minut. Następnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Gotowy krem przelewamy do słoiczków i odstawiamy do lodówki. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy posiekane orzechy i prażymy ok 2 minut. Następnie dodajemy amarantus i i miód i smażymy mieszając

Cynamonowe szczęście
Tarta z owocami lata 93

owocowych, z których w dowolnej chwili można zerwać świeże owoce do ciast. Nie mając takiej możliwości, korzystamy z towarów dostępnych na bazarku. Tym razem wróciliśmy do domu z pojemniczkami malin, jeżyn oraz borówek, które wykorzystaliśmy do zrobienia kolorowej tarty z owocami lata . Udostępnij Tarta z owocami lata – składniki Owoce: maliny , jeżyny , borówki , winogrona Kruche ciasto: 100 g mąki pszennej

niecodziennikpary
Tort malinowy z pistacjową chrupką 159

wstawiamy na co najmniej 5 godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia. Żelka malinowa: 500 g malin 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 1 łyżka soku z cytryny Żelatynę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Maliny przekładamy do garnka zasypujemy cukrem i zagotowujemy

Cynamonowe szczęście
Sałatka z rukoli, pstrąga, melona i malin 74

Połączenie składników ostrych ze słodyczą owoców to idealny sposób na letnią sałatkę. Ta moja dzisiejsza to petarda smaków i aromatów. Kwaskowość malin, słodycz melona, ostrość rukoli i do tego kremowy pstrąg, nic więcej nie trzeba. Zachęcam do spróbowania takiego połączenia bo warto. Sałatka z rukoli, pstrąga, malin i melona. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z malinami 74

Dzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. To tak posiekanego masła(...)sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietanka będzie już ubita małymi porcjami dodawać serek mascarpone. Przygotowanym kremem posmarować wystudzoną tarte i poukładać dowolne owoce. Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Tort czekoladowy z owocami 83

śmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Dodatkowo: 200 g borówek 200 g malin Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam połowę musu czekoladowego i układam borówki lekko je wciskając w mus. Na mus kładę drugi blat biszkoptu, który(...)nasączam. Następnie wykładam drugą połowę musu czekoladowego i maliny, które również delikatnie wciskam w mus. Całość przykrywam trzecim blatem biszkoptowym. Ostatni blat również nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny. Tynk i ozdoby wykonałam z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Po przepis odsyłam Was do Akademii Tortu , skąd czerpałam inspirację Kwiatki wykonałam małą tylką gwiazdką otwartą

Słodki sentyment
LEMONIADA MALINOWA 103

ochładzający napój w letnie upały! LEMONIADA MALINOWA - ugasi nawet największe pragnienie. Słodycz malin i pobudzający kwaśny smak cytryn łączą się, by razem stworzyć ten elektryzujący napój. Trochę wody gazowanej doda mu lekkości! Artykuł LEMONIADA MALINOWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Wegańskie lody bananowe z malinami 128

Lody, lody dla ochłody! Wegańskie lody bananowe z malinami to mój ulubiony letni deser – robi się je błyskawicznie, wystarczy tylko zawszasu pamiętać o zamrożeniu bananów. Są w 100% naturalne – nie zawierają białego, rafinowanego cukru, są za to pełne słodyczy pochodzącej z naturalnych owoców.  … Artykuł Wegańskie lody bananowe z malinami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Tarta z malinami i mascarpone 120

szklanki mąki 200 gram masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko szczypta soli   Masa kremowa   250 gram mascarpone 250 gram mleka słodzonego skondensowanego (ok. 3/4 puszki) 2 jajka Maliny (najlepiej świeże - mogą być też borówki, jeżyny, truskawki lub mix tych owoców) Sposób przygotowania: Masło, jajko, cukier, mąkę i sól - zagnieść.  Okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.  Ciasto(...)jest rzadka. jednak przez ostatnie 10 minut możecie podkręcić piekarnik nawet do 200 stopni. Na powierzchni kremu zrobi się złota skorupka. Po wyjęciu ciasta - jeszcze na ciepłą masę układamy maliny.  Smacznego

Kuchnia smaków
Rolada malinowa 110

cukru 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa: 1/2 szklanki gorącej wody 1 galaretka malinowa 250 g śmietanki 30% 150 g malin Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt, białka ubijamy, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz olej, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia(...)razem ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia. 2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (pół szklanki), odstawić, by przestygła. 3. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić, na koniec wlać galaretkę i zmiksować. Dodać maliny i wymieszać. Masę wyłożyć na roladę (trzeba to sprawnie robić, bo masa szybko zastyga). Roladę zwinąć i najlepiej włożyć do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: przyslijprzepis.pl

Kuchnia domowa Ani
Śmietanowiec z galaretką i owocami. 111

Wtedy taki deser będzie wręcz idealny. Śmietanowiec to dla wielu z Was powrót do dzieciństwa, a i teraz dzieciom na widok tego ciasta śmieją się oczy. Dla orzeźwienia dodałam maliny i kwaśne czerwone porzeczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śmietanowiec z galaretką i owocami. Składniki 1 litr śmietanki 30 % 4 galaretki ja użyłam : malinowa, cytrynowa, agrestowa, owoce tropikalne 150 g malin

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z malinami 74

Dzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. To tak posiekanego masła(...)sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietanka będzie już ubita małymi porcjami dodawać serek mascarpone. Przygotowanym kremem posmarować wystudzoną tarte i poukładać dowolne owoce. Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Galaretka z owocami i mascarpone. 186

Przepis na szybki i smaczny deser, Idealny deser na upalne, letnie dni. Galaretka z dodatkiem owoców sezonowych: truskawek, czerwonej porzeczki i malin. Biały kolor uzyskamy przez dodatek mascarpone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretka z owocami i mascarpone. Porcje 6 Składniki 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka krystaliczna 2 łyżki mascarpone owoce : truskawki, maliny, czerwona porzeczka Instrukcje Czerwoną galaretkę rozpuszczamy

To co lubię - gotuję i polecam
CIASTO DROŻDŻOWE Z SEREM I OWOCAMI LATA – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 93

urządzenia. Chociaż kto wie – może kiedyś tam zagości ;) Nie jest to jednak zwykłe ciasto drożdżowe, a ciasto drożdżowe z masą serową i sezonowymi owocami. Ja użyłam wiśni i malin – Wy śmiało możecie zamienić na inne ulubione! Chrupiąca kruszonka to KROPKA NAD I, która dopełnia całość. Spróbujcie! Gorąco polecam! SKŁADNIKI : CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * mleko(...)budyń śmietankowy – 40 g * mleko – 125 ml KRUSZONKA: * mąka pszenna 180 g * masło – 80 g * cukier – 160 g * żółtko- 1 szt OWOCE: * wiśnie i maliny- ok. 500 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO: 100 ml mleka wlewamy do dzbanka, dodajemy masło, wkładamy mieszadło do zup. Rozpuszczamy 2 minuty / 45C / prędkość 2. Wylewamy, dostawiamy. Do pojemnika wkładamy nóż

Ostra na Słodko