maliny - 13477 przepisów (strona:266/899)

Śmietanowiec bez pieczenia 383

gorzkiej, ale smak i wygląd deseru znacznie się wtedy zmieni. Nasz Ś mietanowiec z galaretką i czarną porzeczką będzie świetnie smakował z zatopionymi w galaretce owocami - ja użyłam kwaskowatych malin i porzeczek, ale sprawdzą się każde inne sezonowe lub mrożone owoce. Dobrze, by smakowo pasowały do dżemu, na przykład jeśli użyjecie brzoskwiń, można użyć dżemu brzoskwiniowego; truskawkowego do truskawek(...)smaku 100 g białej czekolady, kilka łyżek wiórków kokosowych, opcjonalnie, mielona wanilia, opcjonalnie mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (lub jagodowego albo malinowego), 2 galaretki, garść porzeczek i malin lub innych drobnych owoców jagodowych (świeżych lub mrożonych, mrożonych nie trzeba rozmrażać przed dodaniem do galaretki) Śmietanowiec bez pieczenia, przygotowanie: Na spodzie blaszki ułożyć herbatniki. Posmarować je cienką warstwą dżemu. Ubić

Lekcje w kuchni
Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT 63

warstwa, czy nie brzmi to świetnie? Spróbujcie! Przepis na 5 kokilek, z czego jedna to około 92kcal, B: 3,8g, T: 5,9g, W: 6g. Składniki : – 300g truskawek – 100g malin – 5 żółtek – 4 łyżki erytrolu – 1 laska wanilii Żółtka, erytrol i ziarenka z laski wanilii umieszczamy w misce o wysokich ściankach i ucieramy, aż masa będzie bardzo puszysta(...)kokilek wykładamy po 1 łyżce kogla-mogla, na to układamy świeże maliny oraz pokrojone na połówki lub ćwiartki truskawki i ponownie przykrywamy warstwą z 1 łyżki kogla-mogla. Tak przygotowane desery wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 8 minut. Dekorujemy listkami mięty i owocami. Podajemy na ciepło. Smacznego! Artykuł Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT pochodzi

Be Fit Be Strong
Babka drożdżowa z twarożkiem i malinami 71

Święta przed nami a jak święta to babka musi być, przynajmniej u nas. Dziś propozycja na lekką i pyszna babę z serkiem i malinami. Jest wilgotna i idealnie nadaje się do kawy po świątecznym obiedzie. Polecam gorąco. Baba z malinami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nalewka malinowa 76

alkoholu. Przepis na nią jest banalnie prosty. Nie musisz mieć specjalnych umiejętności kulinarnych czy barmańskich. Gwarantuję, że każdy jest w stanie ją zrobić bez żadnego problemu. Składniki: 2 kg malin (najlepiej świeżych ale mrożone też się świetnie sprawdzą) 1 kg cukru 1 l spirytusu Przygotowanie: Dokładnie płuczemy maliny. Przekładamy je do dużej butelki lub słoja. Zasypujemy cukrem i zalewamy spirytusem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jagodzianki wegańskie 65

olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej

moj przepis na
Deser malinowy z porzeczkową pianką 57

jest skomplikowany, jest troszkę czasochłonny i pracochłonny. Ale cudownie pyszny i aksamitny – królewski. Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na mus malinowy: 1000 gr świeżych lub mrożonych malin Maliny umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia, schować do lodówki

moj przepis na
Malinowe Mojito 65

Kobiet. Zapraszam Kobiety na Malinowe Mojito, które zrobią Wam Faceci.  🥃 – 1 ⏰ – 5 minut 🏴‍☠️ – Koktajl Oczywiście potrzebujemy kilku składników w tym alkoholu 50 ml Bacardi Malinowego Maliny Limonki plasterki Sok limonki 2 łyżeczki cukru Listki mięty Woda sodowa Jeśli mamy już składniki, Malinowe Mojito samo się nie… wypije Po pierwsze włóż cukier, kilka listków mięty(...)limonki do szklanki, lekko ugnieć i wymieszaj. Po drugie dodaj dużo pokruszonego lodu, maliny, listki mięty, plasterki limonki. Teraz po trzecie i najważniejsze wlej Rum, uzupełni wodą sodowa i lekko wymieszaj. Na 8 Marca jak znalazł. To nie jedyny pyszny koktajl, który znajdziesz na mojej stronie 😉 zajrzyj tutaj . „Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem” To grupa kulinarna na Facebook, którą

RafalCook
Jagodzianki wegańskie 59

olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej

moj przepis na
Deser malinowy z porzeczkową pianką 47

jest skomplikowany, jest troszkę czasochłonny i pracochłonny. Ale cudownie pyszny i aksamitny – królewski. Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na mus malinowy: 1000 gr świeżych lub mrożonych malin Maliny umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia, schować do lodówki

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 68

łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach zimnej wody 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie, ja nie dodawałam) 300-400 g frużeliny wiśniowej, patrz przepis tu kakao do dekoracji kilkanaście malin Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno, boków niczym nie smarować, ani nie wykładać papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st. Grzałka góra-dół. Białka starannie oddzielić(...)tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą

moj przepis na
Kuleczki kakaowo-malinowe 56

pyszności. Również dla dzieci Składniki (20 sztuk): garść suszonych daktyli bez pestek, 2 łyżki płatków żytnich, 3 łyżki masła orzechowego 100%, 2 łyżki gorzkiego kakao, 2 łyżki sproszkowanej liofilizowanej maliny, 3 łyżki płatków migdałowych. Sposób przygotowania Najpierw suszone daktyle zalej wrzątkiem, tak aby woda zakrywała daktyle. Odstaw na około 10 minut aby zmiękły. W tym czasie zblenduj płatki migdałowe. Posłużą(...)obtaczania kuleczek. Do namoczonych daktyli dodaj masło orzechowe, kakao, sproszkowaną liofilizowaną malinę i płatki żytnie. Wszystko zblenduj na gładką masę. Z gotowej masy formuj rękoma niewielkie kuleczki i obtaczaj je w zblendowanych płatkach migdałowych. Przed spożyciem włóż do lodówki aby stężały. WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 SZTUKI: 40kcal Białko: 1,3g Węglowodany: 4,4g Tłuszcz: 2,3g Błonnik pokarmowy: 0,9 Ładunek

Natka Pietruszki
Clafoutis z owocami (zapiekany budyń) 98

jeść dzieci poniżej 2 roku życia to cukier pomijamy! Składniki na szklaną formę do pieczenia o średnicy 23-25 cm: 0,5 kg obranych, kwaśnych owoców* (np. truskawki, brzoskwinie, maliny, borówki, figi, śliwki) 1 szklanka mąki pszennej (125 g) 1 i 1/4 szklanki mleka (300 ml) 3 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki zwykłego cukru (100 g) szczypta soli masło(...)odmroźcie i odsączcie na durszlaku, aby pozbawić je soku Owoce pokroić na mniejsze kawałki (np. brzoskwinie w grube plasterki, śliwki i figi w ćwiartki, truskawki na połówki, a maliny i borówki pozostawić w całości) i zasypać połową ilością cukru. Lekko wymieszać i odstawić. W międzyczasie jajka wbić do miski i ubić za pomocą trzepaczki lub miksera. Pod koniec ubijania wsypać

Ugotować
Muffinki piernikowo-serowe z malinami 76

Dzisiaj mam dla Was prawdziwe, świąteczne combo – pachnące muffinki piernikowo-serowe z malinami. Doskonałe rozwiązanie zwłaszcza dla tych, którzy nie potrafią się zdecydować czy wolą piernik, czy sernik lub też dwa ciasta to dla nich … The post Muffinki piernikowo-serowe z malinami appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Kruche ciasto z orzechowym nadzieniem i malinową polewą 94

masła 1 duże jajko odrobina soli Nadzienie orzechowe: 400 g mielonych orzechów włoskich pół szklanki cukru ok. 8 łyżek wody 2 białka łyżeczka cynamonu Polewa malinowa: 3 szklanki mrożonych malin 3 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Kruche ciasto z orzechowym nadzieniem i malinową polewą – przepis Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Zimne masło(...)ciasta. Piec w temperaturze 175 st. C przez około 35 minut. Nie wyjmować z formy przed ostudzeniem, ponieważ gorące ciasto może się złamać. Po wystygnięciu najlepiej oprószyć cukrem pudrem. Maliny rozmrozić lub od razu umieścić w garnku i podgrzewać na wolnym ogniu. Jeśli zostały wcześniej rozmrożone i odciekł z nich sok, można dolać około 1/4 szklanki wody. Dodać cukier

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kruche ciasto z orzechowym nadzieniem i malinową polewą 87

masła 1 duże jajko odrobina soli Nadzienie orzechowe: 400 g mielonych orzechów włoskich pół szklanki cukru ok. 8 łyżek wody 2 białka łyżeczka cynamonu Polewa malinowa: 3 szklanki mrożonych malin 3 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej Kruche ciasto z orzechowym nadzieniem i malinową polewą – przepis Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Zimne masło(...)ciasta. Piec w temperaturze 175 st. C przez około 35 minut. Nie wyjmować z formy przed ostudzeniem, ponieważ gorące ciasto może się złamać. Po wystygnięciu najlepiej oprószyć cukrem pudrem. Maliny rozmrozić lub od razu umieścić w garnku i podgrzewać na wolnym ogniu. Jeśli zostały wcześniej rozmrożone i odciekł z nich sok, można dolać około 1/4 szklanki wody. Dodać cukier

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania