maliny - 13477 przepisów (strona:268/899)

PIZZA Z MALINAMI, TRUSKAWKAMI, WANILIĄ I MASCARPONE 139

bufetu czy grilla. Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 15 min. Porcja dla 4 osób: ● 1 okrągły spód do pizzy (gotowy lub własnego wypieku, przepis poniżej) ● 200 g truskawek ● 125 g malin ● 10 listków mięty ● 4 łyżki mascarpone ● 1 laska wanilii ● 1 żółtko jajka ● 2 duże łyżki cukru ● 1 łyżka niesolonych pistacji ● odrobina startej białej czekolady do dekoracji Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik(...)pozostawiając około 2- 3 cm brzegu, po czym wyłóż na wierzch truskawki. Brzegi posmaruj żółtkiem, wstaw ponownie do piekarnika na około 10 minut. Odstaw do ostudzenia, wyłóż na wierzch maliny, udekoruj listkami mięty i posyp startą białą czekoladą. Ciasto na pizzę : W około 7 cl letniej wody rozpuść ½ torebki suchych drożdży. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. Dodaj 1 łyżeczkę miou

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Fantazyjna drożdżówka z malinami 100

cukierków na imieniny wolałam poczęstować ciastem. Ostatnio w naszych rozmowach przewija się często słowo "wąż", więc znów formowałam węża, ale tym razem trochę inaczej ułożonego, a niespodzianka w postaci malin pojawiała się dopiero po przekrojeniu ciasta. Składniki : Ciasto 500 g mąki pszennej tortowej 50 g masła 15 g drożdży 100 ml mleka 100 ml gorącej wody 120 g cukru łyżeczka(...)pojedynczy owoc z małą zakładką. Nie każdy ma długi blat, więc ciasto można podzielić na części i każdą z nich wałkować osobno. Wzdłuż jednego z brzegów ciasta ułożyć sznureczek malin. Owinąć je dokładnie ciastem i przełożyć do formy złożeniem do dołu, formując węża ułożonego jak zwielokrotniona litera "S". Odstawić na 10 minut, by ciasto zaczęło wyrastać. Włączyć piekarnik

Weekendy w domu i ogrodzie
Pankejki owsiane z malinami 118

śniadanie lub podwieczorek. 2 szkl płatków owsianych 1,25 szkl mleka 2 banany łyżka miodu jajko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu odrobina oleju do smażenia maliny, miód Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować dokładnie przez ok 2 minuty. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, smażyć placuszki po ok 2 minuty do zarumienienia.  Podawać z malinami

Smakołyki Asi
Ciasto ekspresowe z niespodzianką 78

proste, a tak pyszne. Ciasto ekspresowe z niespodzianką i malinami, albo innymi ulubionymi owocami możecie przygotować w 30 minut . To połączenie przepisu ze „słodkosentymentowego zeszytu” z odrobiną własnej inwencji. Kto spróbuje, nie pożałuje Składniki: 6 jajek 200 g masła 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Uwaga: szklanka(...)łyżkę miodu. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści, a następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę wylewam na upieczone ciasto. Na górze układam ulubione owoce, u mnie to maliny. Smacznego Artykuł Ciasto ekspresowe z niespodzianką pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciasto na maślance z owocami i kruszonką 136

Klasyczne letnie ciasto na maślance z owocami i kruszonką, przepis bardzo prosty i szybki do wykonania. Najlepiej smakuje z mieszanką sezonowych owoców; truskawek, jagód, malin czy czereśni. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 30 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 ) 3 jajka 1/2 szklanki cukru (110 g) 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 1/2 szklanki maślanki(...)szklanki oleju (80 ml) 1,5 szklanki mąki (240 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g owoców np. jagód, truskawek, malin, czereśni Kruszonka: 1/4 kostki miękkiego masła (50 g) 1/2 szklanki mąki (80 g) 1/3 szklanki cukru pudru (40 g) Tutaj znajdziesz proporcje składników na inne wielkości blaszek Tutaj znajdziesz proporcje składników na różne wielkości tortownic Przygotowanie: Owoce

Słodki Blog
Domowy Dżem Malinowy z Wanilią 77

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Maliny, to owoce, które wszyscy uwielbiamy! Możemy z nich zrobić lody, ciasta, desery i pyszne dżemy. Sezon malinowy w pełni, a to oznacza, że czas na dżem malinowy! W tym wpisie zaprezentuję Wam przepis, na pyszny dżem malinowy, który przygotowuję co roku. Jest naprawdę smaczny, szczególnie zimą, kiedy nie mamy dostępu do świeżych owoców. Składniki(...)słoiczki dżemu: 1 kg malin 1,5 szklanki cukru sok z 1 cytryny 1 laska wanilii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, doprowadzając do zagotowania. Następnie zmniejszamy moc palnika do minimum i gotujemy przez ok. 3 godziny, do momentu aż woda wyparuje, a dżem będzie miał odpowiednią konsystencję. Pamiętajcie, aby czas od czasu go przemieszczać, aby się

Przepiski.pl
Bezglutenowe crumble na mące ryżowej 85

Leśne, bezglutenowe crumble wylądowało dziś na stole jako moje śniadanie 🥰 kocham lato za owoce i nieskończone możliwości deserów z nimi w roli głównej. Porzeczki i maliny zrywam prosto z ogródka więc satysfakcja jest jeszcze większa. Łapcie przepis! Składniki: ok. 400-500 g owoców leśnych (maliny, jagody, truskawki, poziomki, porzeczki itd.) 100 g mąki ryżowej 50 g masła 5 lub więcej

Czarnawisienka
Tosty francuskie z sosem malinowo-arbuzowym / French toast with raspberry-watermelon sauce 105

Scroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 4 grubsze kromki chałki 1 jajko 1/4 szkl. mleka 2-3 gałązki tymianku cytrynowego niepełna szkl. malin niepełna szkl. pokrojonego drobno arbuza 1-2 łyżki miodu 1 łyżka masła Maliny zblenduj (jeśli nie lubisz pestek pod zębami możesz przetrzeć mus przez sitko) i połącz z pokrojonym drobniutko arbuzem oraz miodem. Jajko

Delicious Place
CIASTO ŁACIATE Z WIŚNIAMI 131

kolejne takie ciacho. Niesamowicie puszyste i delikatne z kwaskowatymi wiśniami z własnego ogrodu. Idealne na każdą porę roku, bo śmiało można przygotować je zarówno ze świeżymi, jak i mrożonymi malinami. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem! Łatwe, szybkie, pyszne, tanie! Do zrobienia w godzinkę! Idealne dla niezapowiedzianych gości! Spróbujcie! Ps. jeśli nie lubicie wiśni ciasto możecie przygotować z innymi owocami(...)maliny czy truskawki będą tutaj również świetną propozycją! SKŁADNIKI: ( 24X30 ) * mąka pszenna – 3 szkl * olej – 1 szkl * jajko – 4 szt * gazowana woda – 1 szkl * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki * cukier – 1,5 szkl * kakao – 2 łyżki * wiśnie – ok. 300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem

Ostra na Słodko
Owsianka królewska 58

sami Owsianka królewska – składniki: 5 łyżek płatków owsianych górskich, 1 łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego, 1 łyżeczka miodu, szczypta cynamonu cejlońskiego, szczypta kurkumy, garść świeżych borówek, garść świeżych malin, 1 łyżka pestek dyni. Owsianka królewska – sposób przygotowania Na początek wsyp do garnuszka płatki owsiane, siemię lniane oraz dodaj cynamon i kurkumę. Zalej wszystko mlekiem lub wodą. Gotuj owsiankę(...)kwasów omega-3 niezbędnych do odbudowy połączeń nerwowych i prawidłowej pracy mózgu. Pestki dyni – to również skarbnica witamin i składników mineralnych, a także doskonałe źródło żelaza . Borówki i maliny, czyli owoce jagodowe – zasługują na miano najzdrowszych owoców, bo zawierają najwięcej antyoksydantów opóźniających procesy starzenia się organizmu. Dodatkowo wzmacniają odporność. Miód – ma działanie bakteriobójcze i zwiększa naszą odporność

Natka Pietruszki
Tort Leśny Mech 122

pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1/2 cytryny Masa jogurtowa: 800 g jogurtu naturalnego 300 g truskawek cukier puder do smaku 4 płaskie łyżki żelatyny szkl malin 1/2 szkl borówek owoce do dekoracji Ciasto: szpinak opłukać i osuszyć. Przełożyć do kielicha blendera, wlać połowę oleju i zmiksować na gładki mus. Dodać sok z cytryny. Jajka ubić(...)uznania. Żelatynę zalać 1/2 szkl zimnej wody, odstawić na kilka minut do napęcznienia. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, nie zagotować! Przestudzić i wlać do masy jogurtowej, wymieszać. Dodać maliny i borówki, wymieszać. Na biszkopcie zapiąć obręcz, wylać połowę masy, ułożyć drugi blat ciasta i wylać pozostałą masę. Całość posypać odłożonym okruszkami. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin

Smakołyki Asi
Tort z musem czekoladowym i malinowym 79

kąpieli wodnej. Śmietanę ubijam i dodaję stopniowo do przestudzonej czekolady. Dokładnie mieszam. Mus malinowy: 0,5 galaretki malinowej 200 ml wody 200 ml śmietany 30% 2 duże garście mrożonych malin Wodę gotuję i rozpuszczam w niej galaretkę, odstawiam. Galaretka musi ostygnąć. Śmietanę ubijam i dodaję do schłodzonej, ale nie zastygniętej galaretki. Mieszam do uzyskania jednolitej masy i dodaję mrożone maliny

Słodki sentyment
Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT 153

brzmi to świetnie? Spróbujcie! Przepis na 5 kokilek, z czego jedna to około 92kcal, B: 3,8g, T: 5,9g, W: 6g. Składniki : – 300g truskawek – 100g malin – 5 żółtek – 4 łyżki erytrolu – 1 laska wanilii Żółtka, erytrol i ziarenka z laski wanilii umieszczamy w misce o wysokich ściankach i ucieramy, aż masa będzie bardzo puszysta(...)kokilek wykładamy po 1 łyżce kogla-mogla, na to układamy świeże maliny oraz pokrojone na połówki lub ćwiartki truskawki i ponownie przykrywamy warstwą z 1 łyżki kogla-mogla. Tak przygotowane desery wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 8 minut. Dekorujemy listkami mięty i owocami. Podajemy na ciepło. Smacznego! Artykuł Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT pochodzi

Be Fit Be Strong
Bezy wegańskie 84

wstępie) 250 g serka mascarpone 180 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru lub troszkę więcej barwnik w proszku lub żelu tylko odrobinę jeśli chcecie zrobić kolorowe bezy maliny jagody lub inne owoce do dekoracji 1 garść prażonych orzechów laskowych Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 130 st C. Po odsączeniu ciecierzycy otrzymaną wodę umieścić w dość wysokim i szerokim naczyniu(...)mikserem na średnich obrotach tylko do połączenia, dodać ubitą śmietanę całość połączyć. Bezy wykańczany kremem tuż przed podaniem. Na wysuszoną i wystudzoną bezę nałożyć porcje kremu na wierzch ułożyć maliny, posypać orzechami. Smacznego! Notes Bardzo ważne! Bezy po wysuszeniu w piekarniku powinny w nim całkowicie wystudzić się w nim. Kiedy są już całkowici wystudzone i stwardniały, a nie zamierzamy podać

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt z pianką i owocami 91

przygotowanej z bitej śmietany z dodatkiem galaretki. Do tego jeszcze porcja soczystych świeżych owoców i deser gotowy! Do tego typu ciasta świetnie sprawdzą się świeże truskawki, jagody, borówki lub maliny te mogą być również mrożone. Z podanej porcji na biszkopt wyjdą dwa blaty, jeden wykorzystujemy do przygotowania dzisiejszego ciasta, a drugi zawijamy szczelnie w folię spożywczą i zamrażamy(...)galaretki przeznaczonej na 500 ml wody użyłam bezbarwnej o smaku truskawkowym 100 ml gorącej wody do rozrobienia galaretki 200 ml śmietany 30% lub 36 % schłodzonej 2 szklanki dowolnych owoców maliny, truskawki lub borówki 1/2 szklanki herbaty lub wody 1/2 cyrtyny wyciśnięty z niej sok Instructions Przygotowanie biszkoptu Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Blachę o wymiarach 23x33 cm wyłożyć

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania