Dżem Malinowy z Miętą

Dżem Malinowy z Miętą

Dżem Malinowy z Miętą

Dalszy ciąg zabaw z malinami. Dżem z miętą? Czemu nie! Ryzyko często popłaca. Moje tegoroczne dżemy malinowe mają duszę :)  Składniki: 1 kg malin ok.500 g cukru 6 gałązek świeżej mięty Wykonanie: Na początku napiszę to co z pewnością interesuje Was najbardziej. Ile dżemu wychodzi z tej ilości? Słoik 500 ml i 1/2 szklanki, czyli 625 ml dżemu. Jednak mimo wszystko warto! Jak się zabrać za ten dżem? Maliny przebrać, wrzucić do woka, na małym ogniu smażyć przez około 3 godziny, jak już puszc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.