Gładki dżem malinowo-różany

Gładki dżem malinowo-różany

Gładki dżem malinowo-różany

Przygotowywanie przetworów to jeden z lepszych sposobów na zachowanie smaku lata na dłużej. Gładki dżem z malin postanowiłam wzbogacić aromatem róż i wyszło naprawdę wspaniale. Im smaczniejszej i intensywniej pachnącej róży użyjecie, tym lepszy efekt uzyskacie. 3 słoiki po 220 g 750 g malin 50 g płatków intensywnie pachnącej róży (ja zasadziłam w ogrodzie m.in. odmianę Candy Rain i okazało się, że jest piękna, pachnąca i przepyszna) 150-200 g cukru (dodałam 150, ale jeśli lubicie bardzo słodkie przetwory, to 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.