Frużelina malinowa

Frużelina malinowa

Frużelina malinowa

Frużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję.  Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody i odstawić do czasu napęcznienia. Maliny przełożyć do garnka lub rondla, wymies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu talerz przyjemności

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.