Herbatka góralska

Herbatka góralska

Herbatka góralska

Herbatka góralska to wynalazek, który zna każdy. Zapytałam moją babcię, góralkę lat… kobiecie się wieku nie wypomina, czy ona bądź jej mama znały takie coś? Zarówno babcia, jak i prababcia zajmowały się kuchnią zawodowo. Karmiły ludzi, gotowały, organizowały dostawy i poruszały się w czasach, kiedy wojna lub ustrój słusznie miniony robił lekki bajzel w dostępności towarów, więc kobiety w mojej rodzinie, niejednokrotnie dokonywały cudu zaopatrzeniowego. Mimo tego nie przypominały sobie, żeby coś takiego jak „h... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ladykitchen

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.