Przepis na : śniadanie
Chyba każdy z nas jadł już owsiankę. Nic dziwnego! Jest przepyszna, łatwa w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo zdrowa. W zależności od dodatków za każdym razem możemy skomponować zupełnie inny smak tego dania. Ja próbowałam już chyba kilkudziesięciu różnych połączeń, ale tylko jedno zasługuje moim zdaniem na miano najlepszego i najbardziej odżywczego. Oto owsianka królewska, czyli najzdrowsza. Dzięki swoim starannie dobranym dodatkom nie tylko świetnie smakuje ale przede wszystkim dostarcza nam tego, co na... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...