Drożdżówki z malinami i kruszonką

Drożdżówki z malinami i kruszonką

Drożdżówki z malinami i kruszonką

Przepis na : śniadanie

Dzisiejsze drożdżówki wyszły z piekarnika pod wpływem potrzeby opróżnienia zamrażarki z mrożonych owoców. Maliny są tak wdzięcznym owocem, które przełamuje słodkość kruszonki i ciasta i nadaje mu charakteru kwaskowości. Lubię takie smakowe kontrasty. Plusem jest również to, że nie trzeba go rozmrażać, jeżeli macie świeże owoce to tym lepiej dla Was :) Spróbujcie :) Składniki (16 sztuk):  4 i 1/2 szklanki mąki pszennej 120g roztopionego masła szczypta soli 2 całe jajka + 2 żółtka (białkami należy posma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.