Przepis na : deser
Wielkanoc już za tydzień, więc na stole świątecznym nie może zabraknąć babki. Tym razem postawiłam na mocno migdałową babę z delikatnym posmakiem nutelli. Babka nie jest sucha i następnego dnia smakuje równie dobrze :) Spróbujcie :) Składniki: 120g miękkiego masła 150g nutelli 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka posiekanych migdałów 1 łyżka kakao 4 łyżki mleka 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120g brązowego cukru 100g gorzkiej czekolady 50g masła Przygotowanie: Masło razem c... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...