Kilka dni temu na blogu pojawił się pomysł na migdałową babkę z nutellą, a już dziś będziemy smakować kokosa. Ta babka to zdecydowanie wypiek dla tych, którzy lubią wyrazisty smak i konsystencję. Spróbujcie :) Składniki: 4 duże jajka 3/4 szklanki słodzonego mleka skondensowanego 200 g wiórków kok... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...