Puszyste pancakes

Puszyste pancakes

Puszyste pancakes

Przepis na : śniadanie

Jak zrobić puszyste pancakes'y bez rozdzielania białka i żółtka? Bez ubijania tego białka i delikatnego mieszania piany z resztą ciasta? To proste! Rozdziel składniki na suche i mokre. Szybko połącz i smaż. Spróbujcie :) Składniki (suche): 270g mąki pszennej szczypta soli 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Składniki (mokre): 300ml mleka 3 jajka 45g roztopionego masła  Przygotowanie: Przygotowanie naszych naleśników rozpoczynamy od połączenia w dwóch osobnych miskach składników suchych oraz m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.