ciasto 1 szkl, mąki pszennej, 0,5 szkl mąki krupczatki 2 żółtka 0,5 szkl cukru cukier waniliowy 125 g masła (ewent, margaryna) nadzienie 250 g twarogu z kostki 0,5 szkl mleka 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 białka 0,5 szkl cukru maliny Ciasto zagniatamy wylepiamy nim formę do tarty . Ciasto podpiekamy ok 14-15 min. temp 180 st W tym czasie składniki masy serowej wkładamy do kubka blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Podpieczone ciasto wyjmu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...