Szaleństwo malinowe trwa w najlepsze :) Dziś w kluskach, które przypominają knedle, ale bazą ciasta jest ser, a nie ugotowane i zmielone ziemniaki. Aby kluski nie były gumowate po ugotowaniu, dodałam niewiele mąki, co oznacza, że masa jest dość kleista. A to powoduje, że ich powierzchnia nie jest równa. Składniki (na 8 klusek): 300 g mielonego sera (z wiaderka) 50 g mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej małe jajko łyżeczka soli 24 maliny łyżeczka miodu lub brązowego cukru 2 łyżki płatków migdałowych Nas... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)