Tosty francuskie z sosem malinowo-arbuzowym / French toast with raspberry-watermelon sauce

Tosty francuskie z sosem malinowo-arbuzowym / French toast with raspberry-watermelon sauce

Tosty francuskie z sosem malinowo-arbuzowym / French toast with raspberry-watermelon sauce

Przepis na : śniadanie

Scroll down for recipe in English. Składniki: (2 porcje) 4 grubsze kromki chałki 1 jajko 1/4 szkl. mleka 2-3 gałązki tymianku cytrynowego niepełna szkl. malin niepełna szkl. pokrojonego drobno arbuza 1-2 łyżki miodu 1 łyżka masła Maliny zblenduj (jeśli nie lubisz pestek pod zębami możesz przetrzeć mus przez sitko) i połącz z pokrojonym drobniutko arbuzem oraz miodem. Jajko roztrzep w misce i wymieszaj z mlekiem. Na patelni rozpuść masło. Kromki chałki obtaczaj w jajku z mlekiem i smaż z obu stron na rumian... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.