Malinki to jedne z moich ulubionych owoców. A gdy ma się własne, smakują podwójnie. Zasypuje cukrem, puszczają sok i zamykam w słoiki lub na bieżąco wypijam z herbatka i sokiem. Czasami kombinuję coś słodkiego, jak te babeczki. Proste i pyszne! Co nam trzeba? 4 duże jajka 100g cukru trzcinowego 150ml oleju rzepakowego 2 łyżki malin 150g mąki pszennej (u mnie tortowa Młynomag ) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wiórek kokosowych Na wierzch: trochę wiórek do posypania po 3-4 malinki na babeczkę (wychodzi 1... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat