Mini Pavlova

Mini Pavlova

Mini Pavlova

Przepis na : deser

Pavlova to słodki deser z białek i cukru. Podawana jest z bitą śmietaną bądź z kremem oraz z owocami. Na zewnątrz beza jest chrupiąca, a jej środek jest miękki, ciągnący, przypominający ptasie mleczko. Mini Pavlova to mniejsza forma Pavlovej, która świetnie sprawdza się podana jako deser na słodkim stole . Indywidualna mini Pavlova nie wymaga krojenia i pięknie prezentuje się na talerzu. Przygotowanie deseru mini Pavlova zaczynam od ubicia białek z cukrem i szczyptą soli. Przy ubijaniu białek bardzo ważne j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.