Jeżynowo malinowy sernik na zimno.

Jeżynowo malinowy sernik na zimno.

Jeżynowo malinowy sernik na zimno.

Przepis na : deser

Składniki: biszkopty ( ja użyłam podłużnych, cienkich - lecz mogą być również inne), 150g malin, 140g jeżyn, 500g mascarpone, 1kg jogurtu greckiego, 4 łyżki cukru pudru, 6 galaretek ( ja dałam wiśniowe ). Przygotowanie: Pierwsza warstwa: Dno formy (wymiary:25cmX38cm) wyłożyć biszkoptami. Druga warstwa : 2 galaretki rozpuścić w małej ilości wody, ostudzić. Mascarpone zmiksować z jogurtem greckim i dwiema łyżkami cukru pudru. Dodać maliny, nadal miksować. Na koniec dodać rozpuszczoną, ostudzoną galaretkę i połącz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, maliny, biszkopt, malinowe, mascarpone, ciasto, desery, deser, ciasteczka, ciasto z galaretka, drugie danie, ciasto z malinami, deser z malinami, ciasta z masa, ciasto z masa, deser z mascarpone, ciasto wiśniowe, deser z galaretka, malinowy deser

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.