ryż - 22970 przepisów (strona:322/1532)

Zupa z zielonej papryki + film 151

oraz pokrojoną paprykę, mieszamy i dusimy do momentu aż papryka zmięknie. Do garnka wlewamy gorący wywar z warzyw, wsypujemy opłukany ryż i gotujemy go do miękkości. Do ugotowanego ryżu wrzucamy podduszoną paprykę oraz cebulę i wszystko razem mieszamy. Następnie przygotowujemy śmietanę do zabielenia zupy, w misce łączymy ją z odrobiną wywaru dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy. Zupę doprawiamy

Smakowite Dania
Sałatka z brązowym ryżem i polędwiczkami z kurcząt w marynacie jogurtowej gotowanymi na parze 365

czasie gotujemy brązowy ryż według przepisu na opakowaniu (ok. 40 minut) Majonez, jogurt, sól i pieprz - mieszamy Ugotowaną pierś kroimy w nieduże kawałki i przesypujemy do salaterki Ugotowany ryż dodajemy do kurczaka - mieszamy Kukurydzę i groszek odcedzamy i dodajemy do poprzednich składników Wymieszanym majonezem z pozostałymi dwiema łyżkami jogurtu i przyprawami łączymy wszystkie składniki Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Risotto z burakami i tymiankiem 206

zeszklą się. Dodaj 50 ml białego wina i gotuj, aż płyn odparuje. Dodaj szklankę buliony i gotuj mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Dodawaj po 1/2 szklanki bulionu, aż ryż będzie miękki. Wtedy dodaj puree oraz pokrojone buraczki. Odstaw z ognia. Dopraw solą i pieprzem oraz sokiem z połowy cytryny, dodaj 2 łyżki sera koziego. Podawaj z listkami tymianku

Kredowe Menu
Ryż z kiełbasą 178

półtalarki, czosnek w talarki. Dodać do kiełbasy. Smażyć chwile, często mieszając, by nie spalić cebuli. Wlać 2 szklanki wody, dodać ryż. Gotować ok 12 min. do czasu aż ryż zrobi się miękki. Przyprawić do smaku, pieprzem czarnym i ziołowym, curry i solą

Konrad Gotuje
Curry z kurczakiem i warzywami w sosie kokosowym 292

korzeń imbiru 400 g marchewki 400 g cukinii 100 ml oleju Kujawskiego z czosnkiem 1 pęczek kolendry 40 g miodu 1 papryczka chili pieprz i sól Dodatki: ryż bosmati 1 limonka 1 papryczka chili Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Drobno siekamy czosnek, cebulę, imbir i pozbawioną nasion papryczkę chili. Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski z czosnkiem i smażymy posiekane(...)około 5 minut. Wyjmujemy kurczaka z piekarnika, polewamy go miodem i jeszcze na chwilę wkładamy do piekarnika (już bez przykrycia). Przed podaniem kurczaka dodajemy do przygotowanego sosu. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko, pokrojoną limonką i papryczką chili

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem. 285

Wykonanie: Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, studzimy. Udko/a obieramy ze skóry i mięso kroimy w kostkę,odsączonego z zalewy ananasa kroimy w dogodne dla nas kawałki. Ryż ugotowany na sypko łączymy z pokrojonym kurczakiem, ananasem, dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i kilka łyżek majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy ze sobą i odstawiamy w chłodne miejsce do schłodzenia

Malinowe Pocałunki
Z dynią w tle 115

dyni piżmowej  sól i pieprz ok 4 łyżki masła  ok 6 łyżek mąki ok 3/4 szklanki mleka 4-5 łyżeczek curry ryż (miałam 2 worki 100g ryżu parboiled- jest super bo się nie klei) Do dużego garnka, na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w średniej wielkości kostki mięso- podsmażamy. W międzyczasie obieramy dynię- można ją wcześniej zapiec(...)resztę curry, sól i pieprz do smaku i podgrzewamy cały czas mieszając do otrzymania pożądanej gęstości. Kiedy sos jest gotowy dorzucamy kurczaka i dynię, zostawiamy na małym ogniu. Gotujemy ryż. Danie podajemy na ciepło. Stawiamy tika przy obiedzie. Jemy. Głaszczemy się po pełnym, szczęśliwym pasibrzuchu.   Jak zostanie to się dzielimy

les mirabelles
Mlecz na wynos 140

ochotę Ryż płuczemy, wsypujemy do garnka, dodajemy cukier i zalewamy mlekiem. Doprowadzamy do wrzenia, uważając żeby nic się nie przypaliło. Gotujemy na średnim ogniu około pół godziny, aż ryż wsiąknie całe mleko. Jeśli planujemy jeść budyń na zimno, zostawiamy więcej płynu, bo budyń stygnąc jeszcze sztywnieje. Dodajemy syrop mniszkowy i dobrze mieszamy. Można jeść na ciepło

les mirabelles
Kotleciki ryżowe z papryką 119

obtaczania kotletów sól, pieprz 1 mała papryka (najlepiej czerwona) olej * Mąkę kukurydzianą kupisz w praktycznie każdym większym sklepie w cenie 2,50zł za 0,5kg. Wykonanie: Ugotuj i ostudź ryż. Dodaj do niego jajko, mąkę i przyprawy. Wymieszaj. Pokrój drobno(...)paprykę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj małe kotlety, obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony. Z jednej torebki ryżu wychodzi około 5 małych kotletów. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

Qlinarnie i Qlinarnie
Ryż z soczewicą, Watch Docs 2013 155

cebuli z olejem lnianym. Składniki: ryż brązowy i soczewica (czerwona, zielona lub brązowa, w dowolnych proporcjach) 1-2 cebule olej do smażenia sól, pieprz, szczypta cynamonu Ugotuj oddzielnie ryż i soczewicę. Drobno pokrój cebulę i podsmaż na oleju. Wszytko wymieszaj. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. Możesz jeszcze wszystko podsmażyć na patelni. Trwa objazdowy festiwal o prawach człowieka Watch

Qlinarnie i Qlinarnie
173. Kabaczki nadziewane 155

majeranek ser do posypania olej do smażenia Kabaczka kroimy na krążki o wysokości ok 5-7 cm,.Wydrążamy środek, solimy ze wszystkich stron i pozostawiamy na czas przygotowania farszu. Ryż gotujemy(...)osolonej wodzie na sypko.  Mięso  lekko podsmażamy i przyprawiamy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości, dodajemy mięso i przecier pomidorowy, na samym końcu ryż. Masę mieszamy i przyprawiamy. Krążki kabaczka układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy farsz i zapiekamy 30 minut w 160 stopniach. Na 5 minut przed końcem posypujemy serem

Jadło i czytadło
Paprykarz domowy - ryba 173

blenderem na gładką masę.  Filety ryby ugotować na parze, następnie rozdrobnić widelcem na małe kawałki. Ryż ugotować w 1 szklance wody z solą. Do warzyw dodać rybę, ryż, przecier pomidorowy, roztarty czosnek, przyprawić solą, pieprzem i słodką papryka.  Z podanych proporcji wyjdzie około 5-6 słoiczków średniej wielkości, które można zapasteryzować i przechować

Jadło i czytadło
Gołąbki podwójnie kapuściane - mięso 154

mięsa mielonego 1 szklanka ryżu 1 cebula 200 g pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki bulion w kostce lub 2 szklanki rosołu olej, sól, pieprz, maggi 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. 2. Kapustę w całości ugotować tak, aby zewnętrzne liście się nie rozgotowały i aby można było je zdjąć w całości. Tak więc zewnętrzne liście(...)kapustę poszatkować na drobno. 3.  Cebulę oraz pieczarki pokroić drobno i usmażyć na oliwie. Dodać mięso, przyprawy i smażyć ok. 15 minut. Na końcu dodać ryż, przecier i poszatkowaną kapustę.  Dusimy około 5 minut. 4. Z przygotowanych liści kapusty ścinamy białe, środkowe, grube włókno.   Na przygotowanych liściach kładziemy farsz i zawijamy

Jadło i czytadło
"Paprykarz" z grillowanej cukinii 121

przyprawami wymieszać. Kabaczka posmarować marynatą i grillować z obu stron do miękkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Zgrillowanego kabaczka rozdrobnić nożem na małe kawałki, można rozgnieść widelcem, dodać ryż, wymieszać i ewentualnie przyprawić

Jadło i czytadło
Pstrąg po meksykańsku 145

Znakomita ryba w połączeniu z pikantną marynatą z limonką, bukiet warzyw i ryż z czerwoną fasolą sprawiają, że danie jest naprawdę idealne. Dobra marynata to podstawa wszystkiego. Kto ma dziś ochotę na taką rybkę? 500 g pstrąga łososiowego Marynata: 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki suszonego czosnku 0,5 łyżeczki białego pieprzu 0,5 łyżeczki(...)oregano 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki ostrej papryki Otarta skórka oraz sok z 1/2 limonki 2 łyżki oleju Dodatkowo: 250 g warzyw na patelnię Hortex 100 g ryżu 50 g czerwonej fasoli Rybę dokładnie oczyszczamy i układamy na blaszce. W miseczce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Smarujemy pstrąga i odstawiamy do lodówki na jakąś godzinę. Po tym czasie

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania