Kurczak po baskijsku

Kurczak po baskijsku

Kurczak po baskijsku

Pierwszy raz jadłam chorizo właśnie w kurczaku po baskijsku. Rzadko zdarzają się smaki, które możemy uznać za nowe, a tak było w przypadku tej kiełbasy. Jeśli zdecydujecie się na jej zakup, kupcie tą droższą, hiszpańską. Przynajmniej pierwszy raz, żebyście mogli poczuć jak powinna smakować. Ostatnio skusiłam się na chorizo od polskiej marki i srogo się zawiodłam. Poniżej przepis na jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych.Składniki:2 ćwiartki kurczaka1 duża biała cebula pokrojona w grubą kostkę2 czerwone papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, ryż, kurczak, chorizo, papryka, zupa pomidorowa, danie jednogarnkowe, mięso, potrawka, kurczak z ryżem, francuskie, mięso duszone, dania z kurczakiem, kurczak duszony na ryżu, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, biała kiełbasa, potrawka z ryżu z kurczakiem, potrawka z kurczaka, ryż smażony

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.