Ryż z rodzynkami na bulionie

Ryż z rodzynkami na bulionie

Ryż z rodzynkami na bulionie

Doskonały dodatek do duszonego kurczaka. W zasadzie taki ryż jest tak smaczny , że mogła bym go jeść samego. Podaję taki ryż wtedy kiedy gotuję kawałek  kurczaka w małej ilości wody ( tyle by starczyło jej potem na sos i do podlania ryżu). Warunkiem jest, że kurczak jest bez zbędnych dodatków a tylko w kremowym sosie ( cytrynowy, potrawkowy, holenderski, śmietanowy). Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 16 listopada 2013 19:06:47

fajny pomysł na słodkie danie:)

Bunia Babciagramolka, 16 listopada 2013 20:46:50

Justynko- on nie jest na słodko. To jest pikantny ryż z dodatkiem grubo mielonego pieprzu i rodzynem. Obsmażony na maśle i ugotowany na drobiowo-warzywnym bulionie ( lub samym warzywnym). To dodatek do II dania , albo samodzielne danie ( jesli uzyjemy bulion warzywny będzie to danie wege).