Kurczak z mieszanką chińską i tajskim sosem chili
Kurczak z mieszanką chińską i tajskim sosem chili
Efektowne połączenie słodko – pikantnego sosu tajskiego z kurczakiem, mieszanką meksykańską i ryżem. Danie łatwe w wykonaniu i nie czasochłonne. Bardzo dobrze smakuje podane z ryżem. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Opakowanie mrożonki mieszanki chińskiej Słodko -pikantny sos tajski Sól 1 łyżeczka słodkiej papryki ¼ łyżeczki ostrej papryki Olej Ryż Prażona cebulka Wykonanie: Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą, papryką oraz 3 - 4 łyżkami sosu tajskiego. Pozostawiamy do zama... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, sosy, papryka, kurczak, mięso, pierś, piersi, kurczak po tajsku, kurczak z ryżem, sos do kurczaka, dania mięsne, kurczak po meksykańsku, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, sos do ryżu, kurczak z papryką , kurczak po chińsku, dania z kurczakiem, ryż po chińsku, sos mięsny, mięso duszone, dania z piersi kurczaka, kurczak duszony na ryżu, dania chińskie, potrawy z kurczaka
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz