Meksykańska enchilada faszerowana ryżem, kurczakiem, papryką i czerwoną fasolą

Meksykańska enchilada faszerowana ryżem, kurczakiem, papryką i czerwoną fasolą

Meksykańska enchilada faszerowana ryżem, kurczakiem, papryką i czerwoną fasolą

Przepis na : obiad

Zaproście Meksyk do swojej kuchni:). Dzisiejsza propozycja na danie obiadowe w meksykańskim klimacie jest nie tylko prosta do zrobienia, ale i bardzo sycąca. Zejść dwie takie tortille to wyzwanie:).  6 placków tortilli 2 woreczki ryżu 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 2 puszki krojonych pomidorów 2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej  sól olej koncentrat pomidorowy  300g startego żółtego sera 2 duże świeże pomidory 1 czerwona cebula  szczypior 1. Ryż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.