Avgolemono 馃嚞馃嚪 u R.

Avgolemono 馃嚞馃嚪 u R.

Zapraszam Zupa Avgolemono To tradycyjna grecka zupa ze staro偶ytnymi 艣r贸dziemnomorskimi korzeniami, kt贸ra sk艂ada si臋 z ubitych jaj i cytryny wmieszanej w bulion z kurczaka. Sos Avgolemono jest praktycznie wszechobecny w kuchni greckiej, gdzie podaje si臋 go wraz z dolm膮 i warzywami, takimi jak karczochy, a tak偶e jako dodatek do da艅 rybnych i mi臋snych. Sos s艂u偶y r贸wnie偶 do zag臋szczania zup i gulaszu wykonanych z bulionu, z kt贸rych wiele zawiera ry偶, orzo lub inne ziarna. Jednak pochodzenie tej zupy wcale nie je...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz si臋 pod komentarzem.