Popularne na całym świecie danie kuchni syczuańskiej, kurczak Kung Pao (gong bao) pokrojony w kostkę kurczak przyrządzany z orzeszkami i ostrymi przyprawami. Danie jest niezwykle łatwe i szybkie do przyrządzenia. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 5-6 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1 kg mięsa z uda kurczaka 5 łyżek skrobi ziemniaczanej 2 papryki 2 cebule pół małego korzenia imbiru 2 łyżki cukru 1 łyżka oleju sezamowego 5 łyżek sosu ostrygowego... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...