"Risotto"

"Risotto"

Składniki: 4 woreczki ryżu 3 kiełbasy (np. śląska ) 1 puszka kukurydzy 2 łyżki ketchupu sól, pieprz 15 dag żółtego sera Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować. Gorący przełożyć do miski. 2. Kiełbasę pokroić w spora kostkę. Usmażyć. Dodać do ryżu. 3. Kukurydzę odsączyć i dodać do ryżu. 4. Całość doprawić solą oraz pieprzem, dodać ketchup wymieszać i przełożyć na blachę. Ugnieść łyżką. 5. Na wierzch zetrzeć ser. 6. Zapiec w piekarniku nagrzanego do 180 st. C. Podawać polane ketchupem. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.