RISOTTO Z KASZTANAMI I KARCZOCHAMI

RISOTTO Z KASZTANAMI I KARCZOCHAMI

RISOTTO Z KASZTANAMI I KARCZOCHAMI

SKŁADNIKI: - 1,5 szklanki ryżu arborio - 1 cebula pokrojona w małą kostkę - bulion warzywny (około litra) - 100 ml białego wytrawnego wina - 200 g kasztanów - 200 g serc karczochów - oliwa z oliwek( na przykład ta ) (około 50 ml) - olej z orzechów włoskich( na przykład ten ) (około 20 ml) - olej z pestek dyni ( na przykład ten ) (około 20 ml) - 0,5 szklanki tartego parmezanu KASZTANY DOKŁADNIE UMYJ , zalej gorącą wodą i gotuj około 15 na dość dużym ogniu.Po tym czasie odcedź, ostudź i od góry natnij na kaszta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.