Chrupiące udka nadziane nutą słodkości

Chrupiące udka nadziane nutą słodkości

Chrupiące udka nadziane nutą słodkości

Popularne na naszych stołach mięso z kurczaka otulone chrupiącą skórką, nadziewane ryżem połączonym ze słodkimi jabłkami pachnącymi cynamonem to świetna propozycja dla tych, którzy uwielbiają połączenie mięsa z owocami. Składniki: 4 udka z kurczaka 1 jabłko 50g ryżu 1 łyżeczka cynamonu słodka papryka sól pieprz cukier oliwa do wysmarowania naczynia żaroodpornego Wykonanie: 1. Udka pozbawić kości, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na około 30 minut. 2. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ryż, udka , kurczak, mięso, udka z kurczaka, kurczak z ryżem, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , pieczone udka, papryka faszerowana, kurczak pieczony, mięsa pieczone

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.