faszerowana papryka, na sposób andaluzyjski

2
  • faszerowana papryka, na sposób andaluzyjski
  • faszerowana papryka, na sposób andaluzyjski

    Liczyć należy przynajmniej po jednej papryce na osobę. Składniki: 5 czerwonych papryk (można wziąć, dla lepszego efektu 4 czerwone i 1 zieloną) 300g mielonej wołowiny natka pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej, wędzonej papryki liść laurowy 100g wędzonego boczku, albo serrano kawałek twardego sera do tarcia 1 duży, starty pomidor, albo passata 1/2 kubka ryżu (najlepiej okrągłego, jak do risotto albo paelli) oliwa z oliwek jajko sól pieprz Czosnek pokroić w plasterki, wrzucić do garnka z cie... Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z stajnia gołębie od kuchni

    Dodaj komentarz