Zupa krewetkowa

Zupa krewetkowa

Zupa krewetkowa

Jak dla nas wymarzona zupa. Słodko-pikantna z cytrusową nutą trawy trzcinowej i imbiru. Składniki 400 g krewetek tygrysich 2 pomidory 3 dymki trawa cytrynowa (1 gałązka) 3 cm świeżego imbiru mała papryczka chili 400 ml mleka kokosowego 1 L bulionu krewetkowego 4 łyżki soku z tajskiej limonki 2 łyżki sosu słodko kwaśnego 2 łyżki sosu rybnego łyżka zielonego curry 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 szkl ryżu jaśminowego pęczek szczypiorku Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dymki siekamy ,trawę cy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, sosy, krewetki, imbir, siekane, kokosowe, curry, sok, zupa, pasty, pasta, kuchnia tajska, tajska zupa, sos do ryżu, zupa rybna

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.