Shorba. Przypuszcza się, że pochodzi z Persji, Shorba jest tradycyjnie przygotowywana przez gotowanie na wolnym ogniu mięsa we wrzącej wodzie wraz z solą i aromatyzowana aromatycznymi przyprawami curry i ziołami. Z biegiem lat popularne stały się wegetariańskie warianty Shorba. Shorba pochodzi od arabskiego terminu „Shurbah”, oznaczającego zupę. Moja wersja luźno nawiązuje do tradycyjnej Shorby, co nie zmienia faktu, że jest niesamowicie pyszna i syta. – 4 – 60 minut – Polska Co musisz mieć Sh... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...