Ryżowy przysmak z jabłkami
Ryżowy przysmak z jabłkami
Przepis na : deser
600 ml mleka 1 torebeczka białego ryżu 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem na 500 ml mlekacynamonmus jabłkowyUgotować ryż. Wystudzić. Przyrządzić budyń wg instrukcji na opakowaniu, jedynie z tą różnicą, że dodajemy większą ilość mleka. Do jeszcze ciepłego budyniu wsypać ryż i dobrze wymieszać. Nałożyć do salaterek. Odstawić do przestygnięcia. Tuż przed podaniem każdą porcję posypać odrobiną cynamonu, na którą następnie należy położyć około łyżki musu jabłkowego. Ryżowa pychota gotowa. Smaczne... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni
Autor
mapik27
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ryż, budyń, mus, deser, desery
Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję