SKŁADNIKI 8 tortilli 100 g sera cheddar 100 g kukurydzy z puszki 80 g ryż u Dip 200 g kwaś nej ś mietany 1 papryczka chili Farsz 400 g mielonej woł owiny 300 g passaty pomidorowej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 zą bki czosnku 1/2 łyż eczki curry 1/2 łyż eczki kolendry w proszku szczypta papryczki chili só l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 8 tortillas 100 g di cheddar 100 g di mais 80 g di riso Dip 200 g di panna acida 1 peperoncino Ripieno 400 g di carne macinata di manzo 3... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".