Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej

Gołąbki w kapuście włoskiej

Składniki: 1 kapusta włoska 1 kg mięsa mielonego 1 torebka ryżu 1 torebka kaszy jęczmiennej 1 cebula 1 jajko 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki kaszy manny sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżki śmietany + 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Wykonanie : Ryż gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Do garnka wlać wodę i zagotować dodać odrobinę soli. Do gotującej się wody wrzucić całą kapustę, korzonkiem do góry. Pogotować ok 2 minuty aż liście zaczną powoli odchodzić. Kiedy będ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.