Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym

Składniki na kluski: ziemniaki (ilość zależy od tego jak dużo chcemy mieć kluseczków) mąka ziemniaczana 1 jako szczypta soli Składniki i sos: 10 pieczarek 1 cebula sól, pieprz 250 ml śmietany 18% łyżka mąki Wykonanie-kluski : Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i przygniatając ułożyć w misce. Podzielić na 4 części. Jedną część ziemniaków wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną do równa z ziemniakami. Dodajemy również tą odłożoną część ziemniaków... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.