Kluski śląskie z sosem pieczarkowym
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym
Składniki na kluski: ziemniaki (ilość zależy od tego jak dużo chcemy mieć kluseczków) mąka ziemniaczana 1 jako szczypta soli Składniki i sos: 10 pieczarek 1 cebula sól, pieprz 250 ml śmietany 18% łyżka mąki Wykonanie-kluski : Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę i przygniatając ułożyć w misce. Podzielić na 4 części. Jedną część ziemniaków wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną do równa z ziemniakami. Dodajemy również tą odłożoną część ziemniaków... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Olga Piecze i Gotuje
Autor
Olga Piecze i Gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, ziemniaki, pieczarki, sosy, pieczarki w sosie, pieczone ziemniaki
Inne przepisy z Olga Piecze i Gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję