Smażone pierogi w bulionie krewetkowym

Smażone pierogi w bulionie krewetkowym

Smażone pierogi w bulionie krewetkowym

Troszkę wariacji na temat pierogów nikomu nie zaszkodzi. Wyszły przepyszne <3   Składniki Farsz: 50 g ryżu 200 g łopatki wieprzowej 1 łyżka sosu sojowego trybula sól, pieprz  Ciasto: 500 g mąki 250 ml gorącej wody 1 łyżka masła olej do głębokiego smażenia Bulion: 250 g krewetek  1 łyżka masła klarowanego 1 łyżeczka trawy cytrynowej (suszonej) 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 l bulionu krewetkowego 1 szalotka 3 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru Dodatkowo: natka pietruszki   Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ryż, krewetki, marchewka, seler, imbir, mięso, ciasto, sosy, cytryna, ciasta z masa, sos do ryżu, ryż smażony, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto cytrynowe, pierogi z mięsem, dania na gorąco

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.