Pieczony dorsz podany na risotto z cukinią

Pieczony dorsz podany na risotto z cukinią

Pieczony dorsz podany na risotto z cukinią

Pieczony dorsz podany na risotto z cukinią Proporcje na 3 osoby: Składniki: 3 polędwiczki z dorsza 1 łyżka parmezanu 1 łyżka bułki tartej  sól morska i pieprz biały do smaku  Składniki na risotto: 2 szalotki 2 ząbki czosnku  200 g ryżu Arborio  2 młode cukinie 1 lampka białego wytrawnego wina (Riesling) około 1 litr wywaru warzywnego albo drobiowego  50 g masła  2 łyżki oliwy sól morska do smaku oraz świeżo zmielony pieprz 3 garści startego parmezanu Risotto z cukinią: W przygotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.