DOMOWY PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI

DOMOWY PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI

DOMOWY PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI

   Przepyszny, domowy paprykarz szczeciński, w lodówce może stać do dwóch tygodni. Wystarczy zalać go na wierzchu oliwą i gotowe. Z pieczonym domowym chlebkiem smakuje rewelacyjnie. Składniki: duża wędzona makrela 100 g ryżu  ok 200 g przecieru pomidorowego 1 duża cebula 1 marchewka sól,pieprz odrobina cukru ostra i słodka papryka  Ryż ugotować, przestudzić. Makrelę obrać, pozbawić ości. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać startą marchewkę, przecier pomidorowy. Dusić,aż warzywa będą miękkie, dodać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.