Wegański sushi bowl z tofu marynowanym z imbirem

Wegański sushi bowl z tofu marynowanym z imbirem

Wegański sushi bowl z tofu marynowanym z imbirem

Prosta i bardzo smaczna potrawa. Zjesz raz wegańskie sushi bowl z tofu, marynowanymi na szybko warzywami i będziesz chcieć więcej. Bankowo. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2   Składniki: 1 szklanka ryżu 1½ szklanki wody 1 łyżka octu ryżowego lub winnego Marynowane tofu 6 łyżek sosu sojowego 3 łyżki oleju sezamowego 4 łyżki octu ryżowego lub winnego 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżka startego imbiru Opakowanie sera tofu Szybkie marynowane rzodkiewki i marchew ½ szklanki octu ryżoweg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, ogórki, awokado, sushi, sosy

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.