Risotto z grzybami leśnymi

Risotto z grzybami leśnymi

Risotto z grzybami leśnymi

Przyznam się szczerze, zrobiłam pierwszy raz. Ale jest to smaczne danie i w miarę szybko można go zrobić. Mam w planach zrobić  również z innymi dodatkami. Do ryżu dodałam białe półwytrawne wino Celebro oraz świeże, pachnące leśne grzybki. Składniki:200 g ryżu do risotto2 łyżki masła2 łyżki oleju rzepakowego Rapso500 ml bulionu drobiowego150 ml białego półwytrawnego wina Celebro250 g grzybów leśnych (borowiki, maślaki)1 średnia cebulasól do smaku pieprz do smakuPrzygotowanie: Grzyby oczyścić, pokroić i ugotować. C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aguś kulinarnie, 21 września 2013 12:52:56

Lubię risotta,a w dodatku z grzbkami to już rarytas:)

Anonymous, 21 września 2013 19:07:37

Ja też robiłam jest pyszny,będę robić jeszcze raz.

Paulina C., 21 września 2013 21:07:43

uwielbiam risotto :) <3

Szybkie gotowanie, 27 września 2013 23:26:10

Pycha! Uwielbiam.Dziękuję za dołączenie do akcji :) Pozdrawiam:)