Bałkańskie gołąbki w kiszonej kapuście - w wolnowarze

Bałkańskie gołąbki w kiszonej kapuście  - w  wolnowarze

Bałkańskie gołąbki w kiszonej kapuście - w wolnowarze

Gołąbki w liściach kiszonej kapusty są przepyszne. Nigdy nie kisiłam starej kapusty w całości , ale młodą kisi się bez problemu. Warto to zrobić póki możemy ją dostać. Poza kiszeniem kapusty, gołąbki są wyjątkowo proste w przygotowaniu. Używamy surowego mięsa i ryżu, co znacznie przyspiesza robienie farszu. O zaletach gotowania w wolnowarze pisałam już tyle razy , że tym razem już nie będę. Bardzo polecam! Inspiracją był przepis ze strony  Balkan Blend   składniki ok 12 sztuk główka kiszonej kapus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.