Zawsze zastanawiało mnie jak smakuje czarnuszka (Nigella) nie w wypiekach a w potrawie na gorąco. Przekonałam się, że całkiem nieźle wykorzystując pomysł na przygotowanie ryżu. Jaśminowego i czerwonego. Jest to moja zmodyfikowana wersja przepisu Nigelli z książki "Kuchnia. Przepisy z serca domu". Czerwony ryz kokosowy z kalafiorem i czarnuszka 1 łyżka oliwy ząbek czosnku szczypior z 4 dymek, pokrojony w plasterki 1 łyżeczka czarnuszki 200 g czerwonego ryżu jaśminowego po 350 ml mleczka kokosowego i wrzątk... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)