Jest to moja propozycja na słodki obiadek lub podwieczorek. Można użyć inne owoce tj. maliny jagody itp Ugotować dwa woreczki ryżu, tak jak pisze na opakowaniu. Formę żaroodporną wysmarować cienko masłem i rozłożyć na dno ugotowany ryż. Budyń ugotować jak pisze na opakowaniu. Budyń lekko przestudzić i dodać roztrzepane żółtka, dokładnie wymieszać. Rozłożyć budyń na ryżu. Truskawki lub inne owoce rozłożyć na masie budyniowej. Białka ubić na sztywną pianę, jak już będzie sztywna powoli wsypywać cukier, nadal ... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl