Przepis na : deser
Bardzo popularny turecki deser mleczny. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 l mleka 10 łyżek ryżu 6 łyżki cukru 2 szklanki wody cynamon Przygotowanie Umyć ryż. Wlać wodę do garnka, wsypać ryż i gotować do miękkości. Wlać mleko do garnka i gotować, aż mleko będzie gęste. Wsypać cukier, gotować jeszcze chwilę. Rozlać do miseczek. Kiedy deser wystygnie, posypać cynamonem. Artykuł SÜTLAÇ, czyli turecki deser mleczny pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy . czytaj dalej...
Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.