Łosoś pod botwinkową pierzynką podany z buraczanym risotto i słodko-kwaśną surówką

Łosoś pod botwinkową pierzynką podany z buraczanym risotto i słodko-kwaśną surówką

Łosoś pod botwinkową pierzynką podany z buraczanym risotto i słodko-kwaśną surówką

Pomysł na sezonowe danie - filet z dzikiego łososia zapiekany pod botwinkową pierzynką, podany z buraczanym risotto i słodko-kwaśną surówką. Idealny zestaw obiadowy.  Do poniższego dania wykorzystałam połowę pęczka botwinki, tj. liście wraz z łodygami dodałam do sosu śmietanowego, a młode buraczki - do risotta.  Składniki na 3 porcje: ryba 0,4 kg dzikiego łososia (filet ze skórką) przyprawa Vegeta Natur do ryb i owoców morza botwinkowa pierzynka 2 pęczki młodych liści z buraka ćwikłowego 1/2 cebu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.