Romansu z kuchnią gruzińską ciąg dalszy. Oznacza to prawdopodbnie tyle, że zaczynamy tęsknić za kuchnia kaukaską. Póki co do Gruzji się raczej nie wybieramy, ale znów z pomocą przychodzi książka Kaukasis O. Hercules i jej przepis na zupę estragonowa (u nas lekko zmodyfikowany). Z estragonem jest tak, jak z anyżem i kolendrą - albo się kocha, albo nienawidzi, ale nawet przeciwnicy estragonu nie powinni zbytnio narzekać - jego lekko wkurzający smak zdaje się w tej zupie za bardzo nie przeszkadzać! Składniki (4 porcje):... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...