Udka kurczaka z rozmarynowo- cytrynowym ryżem i fasolką szparagową

Udka kurczaka z rozmarynowo- cytrynowym ryżem i fasolką szparagową

Udka kurczaka z rozmarynowo- cytrynowym ryżem i fasolką szparagową

Przepis na : obiad

Wyśmienity i prosty obiad. Ryż Arborio gotowany w bulionie razem z udkami kurczaka, świeżym rozmarynem, skórką cytryny, fasolką szparagową i natką pietruszki. Danie niemalże robi się samo a smakuje doprawdy smacznie.  Składniki: 2 łyżki masła  1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 udka kurczaka  3/4 szklanki ryżu Arborio 1/2 pęczka świeżego rozmarynu  skórka otarta z 1 cytryny  sól i pieprz 200 gram zielonej fasolki szparagowej  1 pęczek natki pietruszki  lampka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.