27.11 .2019 Magda Kremowy do granic możliwości, pełen smaku i aromatyczny wege sos poleca się do wypróbowania. Dzięki pieczeniu ze smakową oliwą, cukinia oddaje do sosu maksimum swojego smaku, suszone pomidory dodają aromatu a śmietana i serek odpowiadają za ekstra kremowość. Do tego świeże zioła, parmezan i możemy obficie polać tym sosem nasz ulubiony czy to makaron, kaszę lub ryż. Składniki (na 3-4 porcje): 2 średnie cukinie 8 suszonych pomidorów z oliwy około 6 łyżek oliwy spod pomidorów 2 ząbki czosnku... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.