Risotto jagodowe / Blueberry risotto

Risotto jagodowe / Blueberry risotto

Risotto jagodowe / Blueberry risotto

Scroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 1 szkl. ryżu arborio 1 szkl. mrożonych jagód leśnych Hortex 1/2 szkl. białego wytrawnego wina 1/2 szkl. śmietanki 30 % 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 szkl. słonego wywaru warzywnego 1 łyżeczka masła 2 łyżki startego parmezanu + do posypania 3 łyżki łuskanego słonecznika sól, pieprz i cukier do smaku Wraz z wiosną warto stopniowo rezygnować z ciężkich i sycących dań a zastępować je potrawami na bazie warzyw i owoców. Teraz jednak na św... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.